Lyttelton Hillside Residence

This project is located nestled in the hills overlooking Lyttelton.  Earthwork undertook initial site planning to site the building efficiently in the landscape, maximising views and solar gain, whilst reducing cut and fill required. Steep topography and a rocky sub-base provided the need for an innovative and interesting landscape design response.  Angular terraces were proposed to create usable spaces within the hillside. These terraces provide a contrast to the otherwise natural landscape design, with native planting to blend seamlessly in with the surrounding environment.

E13032_Lomax%20Prelim%20Plans_091213_Page_3b_edited.jpg
 
IMG_2933.JPG
 
IMG_2890.JPG
 
IMG_2934.JPG
 

03 423 9527

©2020 by Earthwork Landscape Architects. Proudly created with Wix.com